Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde 'Genk-Bree-Maaseik'
Home / Team / Dr. M. Desmedt

Dr. M. Desmedt

Dr. Maria Desmedt (°1978) studeerde af als arts aan de UA in Antwerpen in 2003. Ze behaalde haar diploma van tandarts in 2006 aan de UCL in Brussel. Van 2006 tot 2010 genoot ze aan de KULeuven haar opleiding tot specialist in de Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Als stageplaatsen had ze achtereenvolgens het Sint Elisabeth-ziekenhuis in Tilburg, de cliniques universitaires St. Luc in Brussel, UZ Leuven en de Eeuwfeestkliniek in Antwerpen.

In 2011 ging ze naar de Fachklinik Hornheide in Münster in Duitsland om nog bijkomende ervaring op te doen in de weke delen hoofd/hals chirurgie. Daar heeft ze als oberarts gewerkt van 2011 tot 2018. Haar dagdagelijkse bezigheid was er dermatochirurgie (tumorresecties en lokale huidflappen met haar stokpaardje ooglidtumoren- en traanwegenchirurgie), grotere tumorchirurgie met microchirurgische reconstructies alsook extraorale implantologie voor epithetische verzorging van gezichtsdefecten. Tijdens deze periode heeft ze ook haar master in esthetische en plastische aangezichtschirurgie in Duitsland behaald.

In de periode 2018 - juni 2019 was ze werkzaam als staflid van de MKA-afdeling in het academisch ziekenhuis in Maastricht. Naast het uitoefenen van algemene kaakchirurgie was ze een vaste teamplayer bij de grote oncologische hoofd/hals chirurgie. Sedert 2018 is ze in UZ Leuven in de MKA-afdeling als consulent werkzaam voor vasculaire malformaties in het aangezicht.

Naast de basis mond- kaak en aangezichtsheelkunde gaat haar bijzondere interesse uit naar oncologische hoofd/ hals heelkunde en dermatochirurgische reconstructies.