Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde 'Genk-Maaseik'
Home / Team / Dr. O. Beckers

Dr. O. Beckers

Olivier Beckers is een gedreven aangezichtschirurg in het ziekenhuis Oost-Limburg te Genk en in het universitair ziekenhuis van Brussel als deel van het European Face Centre. Hij werd geïnspireerd en opgeleid door zijn mentor, Prof. Dr. Maurice Mommaerts, en trad onlangs eveneens toe tot diens afdeling.

Zijn expertise omvat het hele spectrum van aangezichtschirurgie met een bijzondere interesse in de esthetische en plastische aangezichtschirurgie en de hoofd- & hals oncologische en (pati&eul;ntspecifieke) reconstructieve chirurgie. Daarnaast is hij vanuit zijn opleiding tevens bedreven in de kaak corrigerende (orthofaciale/orthognatische) en complexere orale chirurgie.

Naast zijn professionele activiteit in het Ziekenhuis Oost-Limburg van Genk en het universitair ziekenhuis van Brussel doorliep hij fellowships op de afdeling van professor Klaus-Dietrich Wolff (München), de afdeling van Dr. Raman Malhotra en Dr. Andre Litwin (East -Grinstead), de afdeling van Dr. Delphine Vertu-Ciolino (Lyon) en behaalde hij tevens een universitair diploma in de plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie (diplôme d'université en chirurgie plastique de la face) aan de universiteit van Lyon.

Momenteel rondt hij zijn doctoraatsthesis af aan de vrije universiteit van Brussel binnen het onderwerp "Towards a genderspecific approach in malar (re)construction surgery".