Mond-, kaak- en aangezichtsheelkunde 'Genk-Bree-Maaseik'

PLATELET-RICH PLASMA (PRP)

De behandeling met Platelet Rich Plasma (PRP) is een behandeling met volledig lichaamseigen materiaal. PRP bestaat uit gefilterd plasma van uw eigen bloed (vandaar de bijnaam “Vampire Facelift’)
In dit plasma zit een hoge concentratie bloedplaatjes en actieve groeifactoren. Deze spelen een belangrijke rol bij regenererende processen in het lichaam. In de huid werken PRP-injecties verjongend, verstevigend en hydraterend, waardoor u een stralende, strakkere huid krijgt.
Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes om genezing te bevorderen is al jarenlang gebruikelijk in de tandheelkunde en orthopedie. Nu is deze innovatieve techniek ook beschikbaar voor cosmetische toepassingen.
Wat PRP zo bijzonder maakt, is dat we met de kracht van uw eigen bloed, de vitaliteit van uw huid terugbrengen.

De eerste stap van de behandeling is het afnemen van een kleine hoeveelheid van uw bloed. Dit bloed wordt gecentrifugeerd, waardoor er een concentraat van bloedplaatjes, inclusief de actieve groeifactoren, ontstaat. Deze factoren spelen een belangrijke rol in de herstellende processen van het lichaam. Door de PRP-injectie wordt de huid verstevigd en gehydrateerd wat een verjongende, stralende, strakkere huid als resultaat geeft.

Om ook een volumeherstel te krijgen kan deze PRP-behandeling uitstekend gecombineerd worden met een behandeling met hyaluronzuur-fillers. Zodanig dat niet alleen de huid verbetert, maar dat ook de fijnere lijntjes en het volumeverlies gecorrigeerd worden.

Een groot voordeel van de behandeling met PRP is dat u wordt behandeld met uw eigen bloedplasma. Hierdoor is deze methode zeer veilig en vrij van overdraagbare risico’s.
Zoals bij de meeste injectable-behandelingen, bijvoorbeeld een fillerbehandeling, bestaat er na de behandeling kans op zwelling, roodheid of eventueel een blauwe plek. Deze trekken echter snel weer weg. De behandeling is niet geschikt voor klanten met bloedziektes zoals stollingsproblemen.

De grote voordelen van deze behandeling zijn dat het een eenvoudige, niet-chirurgische behandeling is waarmee de huid gladder en strakker gemaakt wordt. Er zijn geen littekens of incisies, enkel kleine prikgaatjes. De ingreep gebeurd zo gewenst onder plaatselijke verdoving, u kunt meteen weer aan de slag, en er is weinig of geen pijn na de behandeling. De behandeling is veilig, natuurlijk en efficiënt, en heeft een gunstig effect op de vorming van nieuw bindweefsel.
Het eindresultaat is een gezondere, stevigere huid die er jonger en mooier uitziet.